Årets julekalender i bokform 

Oppdrag juleglede, en julefortelling i 24 deler av Anne Hvidsten.

Oppdrag Juleglede er en hjertevarm og hyggelig kalenderbok for hele familien. Kapitlene er passe lange for en liten kveldsstund. Hovedtemaene i boka følges opp gjennom boka og skaper forventning til neste kapittel. 

Boka handler om Ane og familien hennes i Skoleveien 1, og spesielt om relasjonen mellom Ane og bestefaren. Mormoren til Ane er død og Ane vil så gjerne hjelpe bestefar å finne igjen julegleden. Vi får innblikk i mange kjente og kjære juletradisjoner. Duften av krumkaker og varm kakao når ut av boksidene. Ane er ei kreativ jente som finner fram til mange fine kalendergaver til bestefar. I boka skjer det både hverdagslige og spennende ting, og saker som kan føre mot julekatastrofe. Da er det godt at Ane er oppfinnsom og har gode medhjelpere. 

Det er lett for både barn og voksne å kjenne seg igjen i karakterer i boka, noe som gjør den nær for leseren og lytteren. Her er det plass til mange følelser. Boka er både sår og morsom. Det er ikke en eneste kjedelig desemberdag i Skoleveien 1. 

Jeg har ikke lest lignende bøker og syns denne var et friskt pust fra debutant Anne Hvidsten. Boka kan lett bli en juletradisjon i seg selv.  

Oppdrag Julegleder er troverdig og setter blikk på hverdagsmagien, de små øyeblikkene som løfter dagene og livet vårt. 

Boka har et enkelt språk, med noen morsomme krumspring som hever lesegleden hos både små og store. Den er rikt illustrert i duse farger, noe som er med å fremheve en nostalgisk stemning. Boka inneholder også flotte sanger og dikt. Jeg savnet melodi til sangene, men sangene blir snart nedlastbare, så da blir det ei ordning med det for dem som vil synge med. Dette er ei bok for høytlesning for hele familien. 

Nå er det bare å glede seg til desember!

- Anmeldt av Marianne Hansen, bibliotekmedarbeider, 29. oktober 2017 -


BOKOMTALE FRA VIDUNDERPAPPA.NO

- Omtalt av Thomas Sekkingstad, 29. oktober 2017 -