"Oppdrag juleglede" er ikke bare en barne- og familiebok. Det er en måte å ta tiden tilbake på. Finne roen sammen med familien i den travle førjulstiden. Ta seg tid til en hyggelig lesesund sammen. Snakke om de viktige temaene i livet. 

Boken "Oppdrag juleglede" er inndelt i 24 kapitler, og du kan lese et kapittel hver dag frem til julaften. Eller les alt i ett jafs, om du vil. 

Er du lei av all slags julekalendere med dyre ting ungene ikke trenger? Overflod av pakker og ting? 

Denne boken er til alle som mener at tid med familien er den aller viktigste investeringen. 

Boken er skrevet av Anne Hvidsten, f. 1981. Anne Hvidsten er forfatter, låtskriver og artist. Hun har tidligere gitt ut fire album med egne låter. Anne har en bachelor i journalistikk og utdanning innen økonomi og markedsføring. Hun har jobbet som journalist og redaktør, men har også lang erfaring innen prosjektarbeid, salg og markedsføring. "Oppdrag juleglede" er hennes første barnebok. 

Boken er illustrert av Solveig Serigstad Hauge, f. 1978. Solveig er illustratør med hovedfag i visuell kommunikasjon ved Kunsthøyskolen i Bergen. Hun underviseri kulturskule og i kunst og håndverk, og har illustrert til undervisningsbøker, diktbøker og barnebøker. 

---------------------

Hva er en julegleder? 
En julegleder er en person som gjør noe hyggelig for andre, og det midt i den travleste tiden av året. En julegleder er en som tar seg tid til å se andre mennesker og gjøre ting sammen med dem. 

Vær en julegleder du også. Bli med på å spre omtanke, nestekjærlighet og gode tradisjoner videre i julen i år. Del gjerne bilder fra dine gode lesestunder, eller vis hvordan du er en julegleder for andre på

#julegleder #oppdragjuleglede

 

Bakgrunn for boken - hilsen fra forfatteren 

"Oppdrag juleglede" startet som en julefortelling til barna mine. Tanken var å lage en julekalender som skilte seg ut fra alle de andre kalenderene, med ting og tang man ikke trenger.

Jeg hadde et ønske om å skape en liten kosestund hver kveld, der vi satte oss sammen og pratet, fortalte om gamle tradisjoner og gjorde ting sammen der vi skapte våre egne tradisjoner. 

Underveis ble historien mer til en roman, med fiktive karaktere og ville hendelser - likevel sterkt inspirert av tiden familien min bodde sammen med mine besteforeldre.

Historien handler om Anes oppdrag; å lage en adventskalender til bestefar for å hjelpe ham å finne igjen julegleden etter at Anes bestemor døde året før. Gjennom Anes sjarmerende kalenderlapper kan leserne finne inspirasjon til en å lage sin egen aktivitetskalender.  

Boken er inspirert av vestlandske juletradisjoner, velduftende julekaker og masse gode barndomsminner. Jeg håper jeg kan vekke frem gode sanseopplevelser både hos store og små. Kanskje kan jeg lokke frem både latter og tårer... For boken er også spekket med dramatiske hendelser som får store konsekvenser for Ane og familien. Vil familien klare å finne tilbake julegleden og få orden på alle de andre problemene sine i tide til selveste julaften?

Historien har blitt til over flere år, og skulle først være et familieprosjekt bare for oss. Men historien er for viktig, for rørende, for nostalgisk til å ligge i skuffen. Nå er "Oppdrag juleglede" blitt til et større oppdrag - å spre juleglede utover hele landet. Et familieprosjekt som setter familietid, omtanke og nestekjærlighet over det materielle. 

Min drøm er at dette er julekalenderen som blir lest til barn dette året, og neste år, og neste år... og at dette blir en del av vår generasjons juletradisjoner. 

Ønsker alle en riktig koselig lesestund!

Gledelig hilsen Anne Hvidsten

 

 

 

 

 Alle illustrasjoner: Solveig Serigstad Hauge / Tegneverkstedet